Hobby&Fendt Caravans, Cabanon Vouwwagens
 • Wij zijn erkend Hobby dealer

  De voertuigen van Hobby tonen karakter

 • Goed voorbereid op vakantie!

  In onze kampeershop vindt u een uitgebreide collectie kampeerartikelen

Werkplaats / Schadeherstel

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weten wij bij Caravan- en Kampeercentrum Westland maar al te goed. Elk jaar komen er hier mensen langs die schade hebben aan hun caravan of camper. Gelukkig hebben wij vakbekwame mensen die gespecialiseerd zijn in het repareren van uw schade. Denk eens aan hagelschade, deze kunnen wij voor u onzichtbaar repareren. Caravan- en Kampeercentrum Westland is aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen.

Wilt u uw schade melden bel dan naar 0174-42 18 58 of vul het afsprakenformulier in.

Maar hoe gaat dit ongeveer in zijn werk:

 • U heeft schade aan uw caravan of camper.
 • U meldt u schade bij uw verzekeringsmaatschappij en stuurt u schade formulier op.
 • U belt naar Caravan- en kampeer Centrum Westland voor een afspraak of e-mailt ons.
 • U komt uw caravan of camper bij ons brengen.
 • Onze schademonteur loopt met u mee.
 • Wij vertellen u het geschatte schadebedrag i.v.m. schade expertise.
 • U verteld ons uw schadenummer en polisnummer van uw verzekering of wij bellen hen.
 • Wij regelen daarna alles voor u met uw verzekeringsmaatschappij.
 • Wij repareren de schade in overleg met u.
 • Wij bellen u als de schade gerepareerd is, zodat als u hem komt halen hij gewassen voor u klaar staat.
 • U haalt uw caravan weer op en kunt met een gerust hart genieten van uw vakantie.

Schade TIP

Het is natuurlijk ook mogelijk om een onderhoudsbeurt te combineren met uw schade.

Plus Punten voor reparatie bij Caravan- en Kampeercentrum Westland

 • Regelen alles met verzekeringsmaatschappij
 • Vakmanschap

Reparatie soorten

Schade Dak (hagel) reparatie
Zo schijnt de zon, en even later zit je in een hagelbui en vallen er hagelstenen zo groot als duiveneieren uit de lucht. We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt, zo´n moment dat je je aan den lijve realiseert dat de natuur je geliefde caravan of camper in korte tijd flink kan beschadigen.
Hagelstenen kunnen flinke schade toebrengen aan het dak en de wanden van een caravan.
Een caravan welke een hagelbui met flinke hagelstenen over zich heen heeft gehad is herkenbaar aan de vele deukjes in het caravandak en aan beschadigingen aan één of meer wanden.
Omdat een onweersbui waaruit de hagel valt vaak gepaard gaat met (draaiende) rukwinden komt het meer dan eens voor dat een caravan behalve het al beschadigde dak, ook aan meer dan één wand beschadigingen oploopt. In deze gevallen loopt het bedrag van de schade hoog op.
De laatste jaren worden daken van caravans en campers steeds vaker van beter hagelbestendig materialen gemaakt. Dat neemt niet weg dat ook deze caravans bij een forse hagelbui beschadigd kunnen raken. Vaak zijn de wanden van aluminium en dus kwetsbaar maar ook de daken kunnen wel degelijk beschadigd raken. Er zijn welliswaar geen ‘putjes’ waar te nemen maar het dakmateriaal is ‘gekraakt’ en heeft nagenoeg onzichtbaar barstjes in het materiaal. Zeker de wat oudere kunststof daken zijn hiervoor gevoelig. Laat dus ook als u een “hagelbestendig” dak heeft in geval van een hagelbui uw caravan controleren en verkom problemen op de lange termijn door inwerking van vocht.
De dakplaat van een caravan kan bestaan uit een vast verlijmde dakplaat (sandwichconstructie) of een losliggende dakplaat welke alleen aan de randen en rond de dakluiken is vastgezet. Bij een vast verlijmde dakplaat wordt in de meeste gevallen de nieuwe dakplaat op de oude dakplaat vastgelijmd. Nadeel bij deze methode is dat door het gewicht van nieuwe dakplaat (al snel 30 kg) het laadvermogen van de caravan verminderd. Bij een losse dakplaat wordt de oude dakplaat eerst verwijderd.

Zijwand reparatie
Bij schade aan de wand(en) zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan in het geval van enkele kleine deukjes de wand zelf wordt gerepareerd via de Profile-Repair methode (zie Profile-Repair hier onder). Wanneer door de vele deukjes de voorgaande methode (economisch gezien) niet mogelijk is wordt het betreffende deel van de zijwand (een zijwand bestaat altijd uit twee aluminium platen) vernieuwd. Er zijn hierbij weer twee mogelijkheden: de nieuwe plaat wordt over de oude plaat heen geplakt, of de oude plaat wordt eerst verwijderd. In het eerste geval wordt de caravan weer wat zwaarder met de consequentie van minder laadvermogen.
Een schade aan de opbouw van een caravan loopt al snel flink in de papieren. Door de afwijkend, geavanceerde bouwwijze met sandwichpanelen, aluminium en hoogwaardige kunststoffen laat een schadegeval aan een caravan zich niet vergelijken met een (plaat)schade aan een auto.
Het herstel van een schade aan een caravan is dan ook werk voor specialisten. Wij zijn daarom ook aangesloten bij de FOCWA.
De moderne caravan is geconstrueerd uit hoogwaardige materialen. De vloer, de wanden en het dak worden gebouwd in een sandwichconstructie. De buitenwanden bestaan uit een dunne aluminium of kunststof plaat welke is verlijmd op een houten frame gevuld met hoogwaardige isolatiematerialen. Aan de andere kant wordt een plaat triplex gelijmd. Door de verschillende verlijmde lagen onder druk samen te persen ontstaat een zeer sterke en lichte constructie.
Een nieuwe trend is het toenemende gebruik van kunststof. Steeds vaker is het voor- of achterpaneel van de caravan voorzien van een kunststof (polyester) paneel. Ook worden meer caravans met kunststof zijwanden uitgevoerd. De vloer wordt ook als sandwichconstructies vervaardigd met gebruik van verschillende diktes (geïmpregneerd) triplex.
Een dergelijke, ingrijpende operatie vereist een hoge deskundigheid en goede uitrusting van het bedrijf dat de reparatie uitvoert. Dergelijke reparaties zijn vaak zeer arbeidsintensief.
Zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle doorvoeren (ramen, roosters, deur en serviceluik) worden uitgebouwd. Ook het lijstwerk rondom dient zorgvuldig te worden verwijderd.
Omdat de aluminiumplaat van de zijwand uit 2 delen bestaat, kan soms worden volstaan met het vernieuwen van alleen het beschadigde deel. Is de beschadiging doorgedrongen tot in het interieur, dan moet ook hier het meubilair etc. worden uitgebouwd en waar nodig worden vernieuwd.
Na het vernieuwen van de beschadigde delen, dienen alle uitgebouwde en gedemonteerde delen weer te worden teruggebouwd. Hierbij is een goede afdichting noodzaak om het indringen van vocht tegen te gaan. Het zal duidelijk zijn dat dit kostbare reparaties zijn zodat je eigenlijk niet zonder een goede caravanverzekering kunt welke deze kosten dekt.

Profile repair /Gladde buiten beplating
Door de hoge kosten van vernieuwen van buitenwanden (beplating) is naar een methode gezocht om kleinere schades te kunnen repareren zonder dat het betreffende deel in zijn geheel dient te worden vervangen.
Tegenwoordig is er een goede oplossing gevonden voor het herstellen van deze kleinere schades. Schadeplekken zoals gaatjes en deuken, worden bewerkt met behulp van een speciale mal die dezelfde structuur heeft als het plaatwerk van de caravan.
De mal wordt op een speciale plamuur op de schadeplek aangebracht en daarna wordt de schadeplek behandeld en gespoten. Na de behandeling ziet de caravan er weer puntgaaf uit.

Tafel-/Aanrecht-blad en vinyl reparatie
De oplossing voor schade aan uw interieur van de caravan.
Alle schade binnen in de caravan of camper kunnen we voor u repareren. Schade aan het aanrechtblad of de tafel en de vinyl vloer of een deurtje van uw caravan of camper , wij kunnen dit alles weer onzichtbaar maken middels diverse herstel technieken waarbij wij gebruik maken van diverse meercomponenten materialen en verscheidene fuseer technieken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan iets uit het kastje vallen op uw aanrechtblad wat een lelijke deuk of gat veroorzaakt maar dat kan ook op uw tafeltje gebeuren. Ook een schroeischade ontstaan door een te hete pan herstellen wij onzichtbaar. Uw caravan wordt soms intensief gebruikt vaak door meerdere mensen wat meer schades veroorzaakt op bijvoorbeeld de vinyl vloer. Wij hebben de juiste herstel technieken in huis om ook een vinyl vloer te herstellen. Vervangen is niet nodig. Wij geven standaard vijf jaar garantie bij normaal gebruik.