Hobby&Fendt Caravans, Cabanon Vouwwagens
 • Wij zijn erkend Hobby dealer

  De voertuigen van Hobby tonen karakter

 • Goed voorbereid op vakantie!

  In onze kampeershop vindt u een uitgebreide collectie kampeerartikelen

Accessoires / Gasflessen

U kunt bij ons terecht voor verschillende gasflessen. Caravan- en Kampeer Centrum Westland is dealer van:

 • Campingaz
 • Benegas light (voorheen BP)
 • Primagaz

Naast de hervulbare flessen  verkopen we ook verschillende types wegwerp- gasbusjes, oa geschikt voor Campingaz, Cadac of Weber.

U kunt bij ons terecht voor aanschaf en omruil van uw Campingaz 901, 904 en 907 gasfles. Dit zijn koopflessen (éénmalige aanschaf, géén statiegeld) welke u in nagenoeg geheel Europa kunt wisselen voor een volle fles waarbij u alleen de inhoud afrekent.

Ook de grote grijze stalen flessen van Primagaz (10,5 kg inhoud) hebben wij in ruime mate voorradig en kunt u bij ons aanschaffen en/of ruilen voor een nieuwe vulling.

Benegas Light, voorheen BP Light, zijn geheel kunststof lichtgewicht gasflessen. Verkrijgbaar met 5, 7.5 en 10 kg. inhoud. Deze flessen hebben een statiegeld systeem waarbij u éénmalig € 55,- statiegeld betaalt. U meldt uw aangeschafte fles aan via de site van Benegas met de bij aanschaf bijgeleverde code. U ontvangt van Benegas een aanmeldbewijs retour per mail. Dit bewijs moet u goed bewaren! U kunt de lege fles tussentijds steeds ruilen voor een volle fles met betaling van de inhoud. Indien u het gebruik wilt beëindigen levert u de fles bij ons in met het aanmeldbewijs van Benegas. Wij stempelen en tekenen deze af waarna u deze opstuurt aan Benegas. Het statiegeld bedrag ontvangt u dan rechtstreeks van Benegas op uw rekening retour. (N.B. zonder geldig aanmeldbewijs is het niet mogelijk uw statiegeld retour te ontvangen!)

EasyBlue en nieuw Easy Blue Plus en Easy Blue XL lichtgewicht

EasyBlue

Primagaz heeft in de afgelopen jaren de oude groene 5 kg gasfles vervangen door de Primagaz EasyBlue.
EasyBlue in het kort:

 • EasyBlue werd eenmalig aangeschaft (koopfles) en u betaalt nooit meer voor keurjaren.
 • Een lege EasyBlue kan onbeperkt worden omgeruild voor een volle. U betaalt dan alleen de vulling.
 • Primagaz draagt zorg voor de keuring en veiligheid van de EasyBlue.

De Easy Blue flessen blijven, zoals nu het geval is, geruild worden ‘leeg voor vol’ tegen betaling van de vulling.

Inruilactie (groene fles) vervalt
De inruilactie voor de oude groene 5 kg gasflessen, die liep vanaf de introductie van Easy Blue in 2010, is nu vervallen.

Nieuw! Easy Blue Plus en Easy Blue XL lichtgewicht

Primagaz komt met twee nieuwe statiegeld flessen op de markt. De Easy Blue XL (9,5 kg. vulling) en de Easy Blue Plus (6 kg. vulling)

Beide flessen zijn zgn. Light Steel flessen en zijn voorzien van een kunststof kraag. Hierdoor is aanzienlijk bespaard op het gewicht. Deze nieuwe flessen worden geíntroduceerd met een statiegeld systeem. U betaalt bij eerste afname een statiegeld bedrag voor de fles (€ 25,- voor Easy Blue Plus en € 35,- voor Easy Blue XL) en apart de vulling. Daarna kunt u de fles steeds omruilen voor een volle fles en betaalt u alleen de vulling.

Indien u het gebruik beëindigt krijgt u bij inlevering van de gasfles,  het statiegeld direct van de Primagaz dealer terug.

De Primagaz Easy Blue XL en Easy blue plus flessen zijn bij ons voorradig.

EasyBlueXL

Terugroepactie Primagaz Primavera(rode kunststof fles) gasflessen!

De Primavera flessen zijn voor de huidige veiligheidseisen aan gasflessen afgekeurd. Bent u nog in bezit van een dergelijke fles dan kunt u deze bij onze shop  omruilen voor een EasyBlue Plus of EasyBlue XL fles (exclusief de vulling). Dit kan uiterlijk t/m 31 december 2018!

Kijk op deze link voor de informatie van Primagaz